ETT NYTT LIV FÖR TOMTETEXTILERNA

Idag är det årets sista dag och jag avnjuter det tillsammans med min nya favorittomte samt mina söner och exman. Vi  firar alla ihop.

Min favorittomte kommer från en julduk som jag köpt för 15 kronor på loppis.

Duken låg på loppisen sidan om en annan duk som jag också köpte samt en tomte som såg likadan ut som den som fanns under min barndoms jular. Tomten fick stanna kvar på loppisen fast visst är den söt?

Den vita julduken har bedårande broderier som säkert tagit lång tid att göra. Tänk alla timmar som någon suttit där med nål och tråd och skapat fram ett sådant mästerverk. Nu var den till salu för tjugo kronor. 

Jag klippte ut en oval mall i papper och så klippte jag ut det från tomteduken.

En liten volang från ett resttyg, några paljetter och en säkerhetsnål - vips så var broschen klar!

Den andra duken hamnade på en väska som jag sydde. En riktig tomtesäck.

På baksidan av tomtesäcken så hamnade en annan av de söta småtomtarna från den tryckta julduken.

Man kan verkligen säga att jag gjorde ett fynd för mina 35 kronor.

Jag ser fram emot att sätta saxen i andra dukar och broderier för att göra många, spännande nya väskor och broscher och annat härligt under det nya året. Det kommer att bli ett riktigt Textilår!

Gott Nytt År!

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.