LA VIE EN ROSE

Det är helg. Det är skönt. Så klart att det är skönt med helg. Jag kan sova ut och jag kan äta lördagsgodis och njuta av livet och... och... ja,för att vara helt  ärlig så är det inte så mycket jag hittar på i dessa tider. Jag kan inte krama om min mamma eller  gå ut och festa eller umgås med vänner....i alla fall känns det inte helt okej att göra det nu

Jag umgås med mina barn och jag är mycket ute i naturen och så syr och stickar jag och så tittar jag på teve, oj oj oj som jag tittar på teve! Så mycket som jag sett på teve under denna corona-tid har jag aldrig gjort förut. Men tyvärr, livet känns ganska segt just nu. Det gäller verkligen att försöka leta efter livets ljusglimtar! 

 


Hade det varit möjligt skulle jag ha tagit en weekend-tripp till Paris. Jag skulle ha vandrat längs Seine och kollat antika böcker hos boquinisterna, jag skulle ätit sniglar på någon liten bistro, druckit rödvin i Saint Germain och provat hattar på Gallerie Lafayette. Men nu går ju inte det - istället får jag njuta av Paris på ett helt annat sätt; när jag ägnar mig åt helgstädning! Jag har nämligen letat fram en gammal städrock som jag har prytt med ett rosa Eiffeltorn. Det får helt klart livet att kännas mycket, mycket mer bubbelgumsrosa. La vie en rose!
 


Städrocken köpte jag second hand för en evighet sedan och då använde jag den som en slags tunika.

Tyget är hyperplastigt och den har diverse hål och många lagningar men jag har aldrig velat göra mig av med den för jag älskar den underbara turkosa färgen och de färggranna lysande blommorna. Jag blir på gott humör av att titta på det ljuvliga tyget.

Häromdagen hittade jag den gamla städrocken i en vrå och då kom jag på att jag faktiskt kunde använda städrocken som just städrock. Med några rosor för att dölja hål och revor och ett broderat rosa Eiffeltorn så känns städrocken genast mer glamorös.

I Nordiska Museet/DigitalMuseum står att läsa att "Städrocken förknippas med 1900-talets hemmafruroll. Rocken var enkel att ta på och av och syddes i modeller som tillät rörelsefrihet. Den var lika mycket en bekväm hemmaklänning i moderiktiga mönster som ett skyddsplagg. I årets nya städrock kunde man till och med handla i närliggande butik och möta grannfruarna." 

Tror  jag hoppar över det där med att möta grannfruar och handla i närliggande butik iförd min nypyntade städrock men den ska i alla fall bli kul att städa i. Att städa när man har blommor och broderade Eiffeltorn och volanger på sig känns helt klart mer inspirerande. Jag har till och med köpt en ny dammvippa, en slags specialdammvippa som effektivt ska kunna dra åt sig allt damm. Den ser jag fram emot att prova.... imorgon. Idag tror jag att jag ska sätta mig och titta på lite teve istället för att städa och damma. Kanske blir det någon härlig Parisfilm typ "Midnight in Paris" eller "Emily in Paris" eller så. Då kan jag ju passa på att brodera färdigt ett annat Eiffeltornsbroderi som jag håller på med. Men imorgon, imorgon ska jag städa...

Kommentera gärna: