ULLIGT, GULLIGT VOVVEHÅR

Nu undrar du kanske vad är det för något konstigt i den påsen?! Jo, det är avklippt päls från hund. Detta hundhår ska jag se till att ha riktigt roligt med!

När min gode vän Frank häromdagen berättade att han skulle gå och klippa sin cockerspanielflicka Sissi så hakade jag direkt på och undrade om han inte kunde fråga hundfrisören om hen kunde spara  det avklippta hundhåret till mig. Jag fick nämligen en idé om att jag ville testa att arbeta med hundhår. Kanske sticka något litet med det, eller i alla fall tova till något fint.

Frisören ansåg dock att pudelhår var av bättre kvalitet att arbeta med så den övervägande majoriteten av hundhåret i påsen kommer från en pudel. En okänd pudel.

Godbiten på bilden ärär dock ingen okänd pudel utan det är min underbart söta pudelflicka Rickie  som jag hade när jag bodde i Paris för hundra år sedan. Rickie var en väldigt hårig vovve så hade jag varit smart så hade jag sparat hennes päls när hon gick till hundfrisören. Då hade jag  kunnat ha många sköna ulliga plagg från henne kvar som minne.

Sissi är verkligen en söt liten vovve. Kanske skapar jag något fint till henne av pudelhåret. En söt liten rosett att sätta i pälsen till exempel!

Kommentera gärna: