KNÄPPT GALEN I KNAPPAR

Jag har alltid älskat knappar. I min samling har jag tiotusentals vackra och färggranna skapelser som jag njuter av att ta fram och titta på allt som oftast.

 


Många knappar är som små konstverk. Att byta ut tråkiga knappar på en skjorta kan göra den simplaste skjorta till ett festplagg.
 

Titta igenom din garderaob för att se om du kan finna några plagg som behöver en liten upptjusning av snygga knappar.  Har du inte en stor knappsamling så kan du ofta hitta många fina knappar på second hand. 

Man kan även hotta upp ett helt vanligt enkelt plagg genom att sy på fina knappar. Ibland räcker det med några stycken men man kan också göra som jag gjorde för tusen år sedan när jag var tonåring; då dekorerade jag en hel klänning med silverknappar. 

Foto: Olle Bogren
Foto: Olle Bogren

Inspiration till knappklänningen hade jag fått från den italienska stilikonen Anna Piaggi som var en av  mina absolut största idoler på den tiden. 

Bilden ovan på Anna Piaggi är avfotograferad från boken 1001 knapp av Kiki Sörum. En fantastisk  bok som är väldigt inspirerande för oss knapp-entausiaster. 

Tänk på att alltid spara på knapparna från dina utslitna, gamla plagg. Det finns mycket spännande man kan göra med dem. Vill du inte bära dem själv på dina kläder eller som smycken, så kan du göra en tjusig tavla av dem.

Du kan ju låta dig inspireras av detta tjusiga knapp-konstverk som hänger på Göteborgs konsthall. Det är Isaac Grunewalds Självporträtt i uniform ( http://emp-web-34.zetcom.ch/eMuseumPlus?service=direct/1/ResultLightboxView/result.t1.collection_lightbox.$TspTitleImageLink.link&sp=10&sp=Scollection&sp=SfieldValue&sp=0&sp=2&sp=3&sp=Slightbox_4x5&sp=40&sp=Sdetail&sp=0&sp=F&sp=T&sp=51 ) som ligger som förlaga till denna knäppt fina  knapp-tavla.

 

Att göra porträtt av knappar kan ju vara en utmärkt sysselsättning nu i corona-tider. In och kolla i fotoalbumet efter någon tjusig bild.

Det bor en knäpp knapp-konstnär i oss alla!

Kommentera gärna: