FULL FART TILL BLÅKULLA MED BLÅ KJOL

 Idag är det Skärtorsdag och som den häxa och påskakärring jag är så har jag flygit några varv med min kvast runt Blåkulla.

Men vad ska man ha på sig på  Blåkulla? Något blått så klart! Idag valde jag en blå kjol som är skapad av en urväxt hoodie som burits av båda mina söner. Först den äldste, sedan den yngste och sist på tur kom jag - men jag passade på att göra om hoodien till en kjol istället.

Det är både enkelt och kul att göra om en hoodie till en kjol. Läs vidare och kolla på bilderna så kan ni göra er egen hoodie-kjol. Välj själv om ni vill flyga till Blåkulla eller inte med den.

Bestäm hur lång du vill ha din kjol. Utgå från dragkedjans slut. Mät och rita med en krita.

Klipp sedan bort ärmarna. Släng den inte, du kan använda dem till sköna armvärmarer eller annat kul. Klipp även bort ovandelen med huvan. Släng inte detta heller, det finns mycket kul som det kan användas till.

Runda av höfterna med en tygkrita. Du får prova dig fram till hur mycket just du behöver ta bort för att göra kjolen lämplig för just din kropp. 

Nåla ihop sidorna och sy. Efter det är det dags att vika ner ovandelen och sy med 1 cm sömsmån. 

Färdigt!

För att dölja några fula fläckar som inte gick att få bort så satte jag på några färgrika pärlemorknappar som jag haft liggande i typ tjogo år. Äntligen fick de komma till användning!

Svårare än så här behöver det inte vara att förlänga livslängden på sina kläder! Eller, som det var i mitt fall, mina barns kläder. Eller rättare sagt; mina barns urväxta kläder!

Det känns helt fantastiskt att kunna minska klimatavtrycket på detta sätt och dessutom trivs jag väldigt bra i min nya, fina blåa kjol. 

Kommentera gärna: