LÄNGE LEVE KNYTBLUSEN

Jag älskar knytblusar. Knytblusar är snygga och man känner sig alltid välklädd i en knytblus. Det är helt enkelt ett perfekt plagg! 

Häromdagen skulle jag göra om en klänning till Hanna-Sofia som gett mig förtroendet att ändra om en del av hennes kläder. Ett av plaggen var denna blommiga långklänning med volanger.

Hanna-Sofia älskar tyget men känner sig inte bekväm i klänningen. "Det är liksom något som känns fel" sa hon.

Jag förstår precis vad hon menar, man kan älska ett plagg när det hänger på galgen men så fort  man får på sig det så är det liksom något som skaver, man känner känner sig inte tillfreds i plagget helt enkelt. Det är då det är perfekt att göra lite re-design och ändra om ett plagg så att man kan älska det och se fram emot att bära det på sin kropp och inte bara kunna njuta av det när det hänger i garderoben!

 

Så fort jag fick se den blomminga klänningen så kom jag att tänka på knytblusar. Det kan ju bero på att tyget i klänningen är påminner ganska så mycket om en  knytblus som jag själv har. 

Det första jag gjorde för att ändra om klänningen var att mäta och klippa av nederdelen. Nederdelstyget sydde jag sedan om till band.

Med lite snits så knöt jag  banden till snygga rosetter, värdiga att pryda en knytblus. Sedan så sydde jag en overolocksöm i nederkanten på blusen och la upp den. Vips - en knytblus!

Visst blev den snygg! 

Svårare än såhär behöver det inte vara för att ändra om sina gamla plagg. Det behöver inte vara komplicerat att ändra om plagg, då kan man ju kanske dra sig för det och skjuta upp det i evigheter. Man kan tänka på att det ska vara;

LUSTFULLUT
ENKELT 
KLÄDSAMT

Lekande lätt helt enkelt!

Kommentera gärna: