HJORTSPRÅNG från bonad till väska

För en tid sedan så hittade jag denna bonad med hjortar på en loppis. Jag blev väldigt förtjust i den och insåg genast att det kunde bli en fin väska. Visst, det kan vara trevligt med hjortar på väggen också men just dessa hjortar var som gjorda för att bli en väska!

Jag rotade runt i mitt lager av avlagda kläder och hittade ett par gamla jeans som skulle passa perfekt ihop med väskan.

Jag hittade ett gammalt mellanlägg också som jag hittat på loppis. Det var liksom noppigt och med klumpig yta men det passade perfekt att ha i väskan.

Jag tog en gammal gardin med rosor på som foder. 

Visst kändes det lite märkligt att sätta saxen i hjortbonaden. Det känns alltid lite ovant  att klippa i något som så att säga redan är något och som inte är i sönder eller så. 

Men bonaden var säkert minst femtio år gammal, en smula sliten och blekt och hade gjort sitt som just bonad. Nu var det dags för hjortarna att ta ett rejält hjortsprång ut i det fria mot att bli en väska. Nu skulle bonaden inte bara hänga instängd på en vägg utan nu skulle den få komma ut och se sig om i världen som väska. 

Väskan är tillräckligt stor för att kunna användas som week-endväska. Häromdagen fick den bli picknic-väska när mina barn och jag tog oss en utflykt till stranden i Hittarp. 

Runt om på loppisar så finns det mängder av bonader som ligger där och väntar på att bli fina, nya väskor.  Det är bara att ge sig ut och frossa bland alla härligt inspirerade bonader. De blir härliga både som väskor och kuddar eller tja, varför inte använda dem som just bonader om man nu har lust till det......

Kommentera gärna: