FRÅN NALLAR OCH SKÄGG TILL MANCHESTERKJOL

För en del år sedan så bodde jag i London där jag gjorde kostymer för film och teater samt skapade hatter, bland annt för Drottning Elisabeths modist Frederick Fox.

Jag utbildade mig till kostymdesigner på London college of Fashion och under tiden som jag gick där så gjorde jag kostymerna till en kortfilm som heter Bear and Beer, alltså öl och nallar. Filmen handlar om en tjej som är galen i teddybjörnar och har en kille som är galen i öl, därav titeln.

Jag kommer inte riktigt ihåg vem som skrev manuset och regisserade filmen, den gamla vhs-kopian jag hade har försvunnit i någon flytt. Det ända jag minns är att producenten till filmen även hade producerat Monty Pyton-gängets filmer och det tyckte jag så klart var enormt imponerande.  

Häromdagen, när jag rotade bland mina gamla tygrester, så hittade jag en bit av det blommiga tyget som jag använde till en av av kostymerna i filmen och det blev jag sååå glad. Jag höll precis på att sy en kjol av ett gammalt brunt manchesterdraperi som jag hittat på en loppis och det blommiga tyget kunde jag använda till att sy fickor och foder i kjolen.

Hela kjolen är faktiskt skapad av saker som jag fått eller har hittat på loppis.

Kjolens knappar kommer från min systers väninninas mamma. Bra när folk vet om att jag gillar gamla knappar och sånt!

Kjolens dragkedja kommer från min mammas granne. Som sagt; bra när folk vet om att jag gillar gamla dragkedjor och sånt! 

Jag älskar min nya, bruna manchesterkjol! Den får mig att känna mig lite som en gammaldags bibliotekarie på 70-talet! Eller, tja, det blommiga tyget får mig ju så klart att känna mig som en filmstjärna på 90-talet! 
 

Är det så att ni känner till filmen eller känner igen skådespelerskan på bilden så får ni väldigt gärna höra av er och berätta!Skulle vara så spännande att höra hur det gått för filmensemblem!

Etiketter: textilåterbruk

Kommentera gärna: