VAR HÄLSAD SKÖNA MORGONSTUND!

Häromdagen var det trettonhelgen och då tyckte jag det passade bra med en klänning prydd med änglar och guld.  Trettondagen är ju den dag då de tre vise männen kom med gåvor till Jesus och vad kunde då vara bättre än en klänning med religiöst motiv?

Jag hade en dödsskalleklänning som jag tröttnat på som legat nere i förrådet i en evighet och den fick nu byta sida ; Från den mörka, dödsskallesidan till glada, trumepetande änglar!

Det var faktiskt över tio år sedan som jag gjorde denna klänning och jag skulle egentligen ha sålt den till en numera ganska så känd filmregissör men tyvärr så ändrade hon sig i sista sekund då hon tyckte  den var för dyr så det bidde ingen affär och jag behöll den för mig själv istället.

Dödsskallen ser ganska så trumpen ut men han fick bli kvar när jag gjorde om klänningen, förutom att jag ju tog bort de två knapparna som var ögon. Över den trumpna dödsskallen satte jag ett broderad bonad som min farmor gjort. Det är en väldigt fin julbonad med fransar, guld och paljetter men jag visste inte var jag skulle hänga den så den fick pryda den blå klänningen istället!

Jag strök på några remsom vliesofix innan jag sydde fast bonaden med rakstygn på maskin. Jag gjorde även en pärlbård runt halsen så att klänningen kändes lite nyare och mer annorlunda än tidigare.

Det blev en klänning som verkligen passar i juletid!

Det känns verkligen underbart att kunna bära och kunna göra ära åt det tjusiga broderiet som min farmor gjort för en hel del årtionden sedan, troligtvis på sjuttio-eller åttiotalet. 

Jag har många fina dukar och bonader som min farmor gjort och nu ser jag fram emot att kunna skapa nya kreationer med dem!

Det kan vara bra att saker får ligga till sig i några år så att man får nyväckt intresse för dem och blir nyfiken och sugen på att ge sig ut på textiläventyr!

Kommentera gärna: