SKOSNÖREN RUNT HALSEN? jA TACK! 

Genom att vi fördubblar livslängden på textil så minskar vi klimatpåverkan med 50%. Det kan ju tyckas att något så litet som ett skosnöre inte har betydelse men även det lilla göra skillnad. Dessutom så finns det ju saker som man verkligen tycker om och inte har lust att skilja sig ifrån även om de är utslitna.

För flera år sedan så fick jag ett par regnbågsmönstrade skor av min systerdotter. Hon blev störtförälskad i dem och köpte dem till sig själv i London. De var dock alldeles för stora för henne och när inte ens dubbla strumpor och inläggssulor gjorde dem andvändbara så skänkte hon dem till mig. Jag blev superförtjust i dem och använde dem tills de blev alldeles sönderslitna.

Till slut fick jag slänga dem men jag sparade skosnörena trots att de på sina ställen var missfärgade och trasiga.  

Skosnörena blev ligganade i en låda i flera år men häromdagen kom jag på att jag kunde göra ett halsband av dem!

Jag klippte av skosnörena till en passande längd och sydde ihop dem på längden med kaststygn. 

Sedan tog jag en bit skosnöre och sydde ihop det till en ring. Bredden ska vara tre gången längre än höjden.  

Sy en rynktråd i kanten och dra sedean ihop tills det inte finns något hål i mitten. Fäst trådarna noga och låt sedan den sidan bli avigsida. 

Sy fast den lilla blomman på skosnörena och vips har du ett snyggt halsband!

Nu var ju regnbågsskosnörena extra snygga förstås men halsbandet blir även fint med vanliga skosnören i till exempel svart och vitt. 

Man kan göra fina saker i textil även av det lilla. Så ta fram nål och tråd och sy er ett snitsigt halsband av gamla skosnören! 

Kommentera gärna: