PLASTIC FANTASTIC I DEN HÅLLBARA SKOGEN

Idag kom jag till insikt att jag verkligen älskar plast! Denna insikt fick jag bland ekologiska material och närodlat trä. 

Jag har varit på slöjdlärarträff på Ringstorpsskolan och det var verkligen jättespännande.  De har slagit ihop träslöjdsalen och textilslöjdsalen så de blandar både hård och mjuk slöjd i samma sal. 

Något som är väldigt viktigt på Ringstorpsskolan är att materialet i slöjden är miljövänlig och närodlad. 

 

Alltså att man inte använder sig av exotiska träslag som kommer långväga ifrån och inte använder sig av material som kan inverka negativt på miljön utan tar tillvara på de träslag och produkter som vi kan hitta i det relativa närområdet.

Slöjdlärarna Eva och David hade gjort jättefina skärmar där de visade var produkterna kom ifrån och var de hade sitt egentliga ursprung från.

De hade även gjort skärmar med vad som inte var OK.

Dessa skärmar och vad som inte är ok och så har fått mig att fundera väldigt mycket. Så klart att jag vill värna om miljön men alltså - jag ÄLSKAR plast! Jag ÄLSKAR syntetmaterial och de extremt starka lysande färger som man kan få genom att färga med hyperkemikaliska pigment. 

Jag kan liksom inte tänka mig en framtid utan plast! Det vore fruktansvärt! 

Jag har ju liksom växt upp med plast och syntet. Bilden ovan är Från Fiorucci och vad vore Fiorucci utan plast och syntetmaterial?

Jag är jätteglad för att jag gick på slöjdlärarträffen för den fick mig verkligen att förstå att jag är en riktigt plastig och syntetisk människa! För jag menar, det finns ju bio-plast och så... Känner att jag har alldels för dålig koll så jag måste verkligen uppdatera mig inom detta område. Men jag har i alla fall kommit till insikt att jag är en stor plast-älskare! 

Slöjdlärarträffen bjöd även på intressanta möten med trevliga kollegor och jag fick prova på att arbeta med läder, något som jag inte har så stor erfarenhet av. Vi bjöds även på jättegod hemmagjord nyponsoppa.

En superspännande sak som jag fick reda på är hur man gör för att garva sina egna fisk-skinn, något som jag definitivt kommer att prova på att göra inom snar framtid även om tillredningsprocessen inbegriper lite odelikatata saker... om än väldigt, väldigt ekologiska saker -man skulle nämligen kissa på fiskskinnet!  Men det kommer jag att berätta om en annan gång.
Ha det gott och simma lugnt! 

Kommentera gärna: