kalasa på karotenoid

Filippa, Rebecka, Calle, Alexandra och Semra kalasar på karotenoid-rika morötter från Dole.
Filippa, Rebecka, Calle, Alexandra och Semra kalasar på karotenoid-rika morötter från Dole.

Så här dagen innan julafton behövs en kalasgod energikick så att vi kan vara på riktigt på topp!

Lucka 23 i fytokemikaliekalendern tilläggnas superfytokemikalien karotenoid som ger oss massor av energi och bidrar till att vi blir mindre stressade. 

 

Karotenoider är ett samlingsnamn där bland annat beta-karoten, lykopen och lutein ingår. Karoteinoid-rika frukter och grönsaker är bland annat aprikoser, broccoli, morötter, pumpa, sötpotatis, spenat och tomat. 

Karotenoid är en av våra styrkefullaste antioxidanter, den står stark i kampen mot fria radikaler. Karotenoider  har en välgörande effekt på vår kropp, den gör oss mer resistant och motståndskraftig och ger oss större styrka att kunna kämpa mot kroniska sjukdomar.  


Det är inte många dagar kvar till det blir ett nytt år, 2019 står för dörren. Nytt år betyder ännu ett år att lägga till vår ålder, alltid trevligt att fylla år och få ökad livserfarenhet men en gnutta anti-age är ju alltid välkommet och här är karotenoider excellenta! Karotenoider är toppen för de hjälper till att strama upp vår hud och minska de skadliga effekterna av solens strålar. Se alltså till att kalasa på karotenoider när du vill vara extra snygg!

Karotenoider är även utmärkta för vår ögonhälsa så de hjälper dig inte bara att se bra ut utan de bidrar även till att du ser bra! En riktig superduper fytokemikalie alltså! Enjoy!


 

Kommentera gärna: