Nobla lyckopiller

Idag är det Nobeldagen och då får man se till att vara extra smart! Och vad kan vara noblare och smartare en dag som denna än att äta frukter och grönsaker som gör oss intelligentare, piggare och lyckligare?

Lucka 10 i Fytokemikaliekalendern bjuder på smarta genvägar till att öka sin intelligens och boosta humöret.

Ät, dofta och njut av dessa helt naturliga lyckopillerfrån våra vänner i Växtriket;

FLAVONOIDER
Strävar du efter att bli smartare och piggare så är flavonoider helt enastående. Flavonoider kan hjälpa oss att bli lättare till sinnes och att grubbla mindre. Mer tankeverksamhet över till smarta tankar med andra ord!
Flavonoider finns i bland annat selleri, oliver, lök, bär och lila vindruvor.

KAROTENOIDER
Att vara avslappnad och lätt till sinnes  kan helt klart underlätta din strävan till högre intelligens. Detta kan karotenoiderna hjälpa dig med. Dessa små guldklimpar är bra mot stress och kan även lindra  depression. Karotenoider finns i bland annat aprikoser, morötter, pumpa, spenat, tomat och vattenmelon. 

INDOLER
Indoler är helt fantastiska små hjälpredor för att höja vårt humör och vår intelligens. De boostar vårt självförtroende och vår mentala hälsa. Indoler finns bland annat i broccoli, brysselkål, blomkål och grönkål. 
 

MONOTERPENER
Monoterpener är absolut ett av dina främsta vapen i din jakt på högre intelligens, smarthet och lycka! Monoterpener är så kraftfulla att det räcker med att du luktar på dem för att du ska känna av dess effekt. Monoterpener  finns bland annat i citrusfrukter och körsbär de gör dig gör dig piggare, starkare och boostare din arbetslust! 
 

SAPONINER
Vill du bli riktigt, riktigt smart (och det vill du ju så klart!!!) så ska du njuta av de fantastiska, intelligensframakallande saponinerna. Saponinerna har den superba egenskapen att de kan främja neurogenes. Neurogenes är nybildning av hjärnceller. Det underlättar helt klart att ha nya, fräscha nervceller som kan umgås med  våra mer mogna och erfarna nervceller när vi vill utöka vår potential och låta vår hjärna få komma till sin fulla rätt. Saponiner finns bland annat i bönor, tomater, potatis och alfalfagroddar. 

För att öka på din intelligens och boosta din neurogenes ytterligare så kan du se till att knapra i dig krispiga, knapriga saker. Nya hjärnceller älskar nämligen krispigeht och växer till sig extra bra när vi knaprar i oss av krispiga saker.
 

Låt oss avsluta med ett citat från Alfred Nobel;
Hoppet är naturens slöja för att dölja sanningens nakenhet.


Hasta la vista. Vi ses snart, när det är dags att öppna nästa lucka i Fytokemikaliekalendern.  

Kommentera gärna: