älskade antocyanin!

Idag är det dax att öppna andra luckan i Fytokemikaliekalendern och eftersom det är första advent så måste vi ju festa loss på en riktig superfytokemikalie, nämligen antocyanin. 
 

Antocyaniner finns bland annat i blåbär, körsbär, blåa druvor och plommon och de bidrar med en hel mängd fantastiska egenskaper. 
 

Antocyaniner kan bidra till att fördröja det naturliga åldrandet, det håller hud så väl som inre organ i bättre topptrim. 

Antocyaniner innhåller egenskaper som är anti-cancerogena, antidiabetiska och antiinflammatoriska. Som om inte detta vore nog så kan antocyaniner även skydda mot övervikt genom dess positiva inverkan på metabolismen. 

Antocyaniner kan också hjälpa till att förebygga mot hjärt-kärlsjukdomar och göra oss bättre till mods vid lättare depression

 

Det är alltså helt fantastiska egenskaper som superhjälte-fytokemikalien antocyaninen innehar! 

Köper du läskande hallonsoda eller  jordgubbsyoghurt så är det inte alls omöjligt att det i innehållsförteckningen står E 163. Vad kan detta vara tänker du kanske då men det behöver du inte fundera över längre för från och med nu vet du att det är antocyanin. En helt naturlig växtfärg. Antocyaniner används även i läppstift, då främst för dess UV-skydd och anti-age egenskaper. 

Man måste bara älska antocyaniner! De är helt oemotståndliga!

Vi ses i morgon, då är det dags för lucka 3 i fytokemikaliekalendern. 

 

Kommentera gärna: